Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Gıda Güvenliği ve Beklenmeyene Hazırlıklı Olmak”

Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliğinde Yapılan Konuşma Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte, Dünya Gıda Güvenilirliği Günü’nün bu yılki temasının “Beklenmeyene hazırlıklı ol” olarak belirlendiğini açıkladı. Yumaklı, iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar birçok risk faktörünün gıda güvenliğini etkilediğine dikkat çekti. Gıda Güvenliği ve Gıda Arzının Korunması Bakan Yumaklı, nüfus artışının…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Gıda Güvenliği ve Beklenmeyene Hazırlıklı Olmak”

Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Etkinliğinde Yapılan Konuşma

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte, Dünya Gıda Güvenilirliği Günü’nün bu yılki temasının “Beklenmeyene hazırlıklı ol” olarak belirlendiğini açıkladı. Yumaklı, iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar birçok risk faktörünün gıda güvenliğini etkilediğine dikkat çekti.

Gıda Güvenliği ve Gıda Arzının Korunması

Bakan Yumaklı, nüfus artışının gıdaya olan talebi arttıracağını belirterek, 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyarı aşacağını ve buna bağlı olarak gıda üretiminin artması gerektiğini vurguladı. Üretim, denetim ve tüketim aşamalarını ele aldıklarını belirten Yumaklı, gıda arz güvenliğinin korunması için çeşitli politikaları hayata geçirdiklerini ifade etti.

Güvenilir Gıdaya Erişim İçin Çalışmalar

Bakanlık olarak gıda güvenliği çalışmalarına önem verdiklerini belirten Yumaklı, Türk Gıda Kodeksi mevzuatıyla uluslararası standartlara uyum sağladıklarını ve vatandaşların güvenilir, sağlıklı ve kaliteli gıdaya erişimini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Ayrıca, gıda denetimleri ve AR-GE merkezlerinin önemine vurgu yaparak, tüketicilerin bilinçlenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için yeni uygulamaların devreye sokulduğunu aktardı.

Gıda Güvenliği ve Toplum Sağlığı

TGDF Başkanı Demir Şarman da, gıda güvenilirliğinin toplum sağlığı ve sürdürülebilir kalkınma için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kaliteli ürünün temelinin güvenilir gıda olduğunu belirtti. Şarman, eğitim ve farkındalık kampanyalarıyla tüketicilerin bilinçlendirilmesinin önemine işaret ederek, etkin denetim mekanizmaları ve şeffaf tedarik zincirinin sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Benzer Haberler
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 206 Kişilik İşçi Alımı İlanı!
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 206 Kişilik İşçi Alımı İlanı!
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde Kamu İşçi Personel Alımı İlanı Yayımlandı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde Kamu İşçi Personel Alımı İlanı Yayımlandı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Enflasyon Düzeltmesi Zorunluluğu Belirlendi
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Enflasyon Düzeltmesi Zorunluluğu Belirlendi
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığından Yeni Vergi Düzenlemesi
Hazine ve Maliye Bakanlığından Yeni Vergi Düzenlemesi
Türkiye’de Organize Tarım Bölgeleri (OTB) ile Tarımın Geleceği
Türkiye’de Organize Tarım Bölgeleri (OTB) ile Tarımın Geleceği
Bu Haber En Güncel Sosyal Haberlerin Adresi
Bu Haber Son dakika Haberler

Reklam & İş Birliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları BUHABER 'de saklıdır.